Przepis na dietetyczną rybę z papryką pieczoną w rękawie.

 

Cześć.

Było trochę przepisywania z bloga a teraz coś nowszego. Szybki przepis na rybę w rękawie w sam raz dla osób dbających o linię lub odchudzających się. Chociaż .. tak na dobrą sprawę to kto nie lubi ryb?

Jedna uwaga dotyczącą ryb. część osób zapewne o tym wie. Znalazłem informację w internecie, że niektóre ryby w puszkach mają stężenie kilkukrotnie wyższe niż przewiduje norma – żywność konserwowana i ulepszana chemicznie.

 

Przepis na rybę np. mirunę z papryką w rękawie z dodatkiem przyprawy z warzyw suszonych. Udało się pysznie.

Przepis na rybę np. mirunę z papryką w rękawie z dodatkiem przyprawy z warzyw suszonych. Udało się pysznie.

Przepis na rybę np. mirunę z papryką w rękawie z dodatkiem przyprawy z warzyw suszonych. Udało się pysznie.

Przepis na rybę np. mirunę z papryką w rękawie z dodatkiem przyprawy z warzyw suszonych. Udało się pysznie.

Przepis na rybę np. mirunę z papryką w rękawie z dodatkiem przyprawy z warzyw suszonych. Udało się pysznie.

Przepis na rybę np. mirunę z papryką w rękawie z dodatkiem przyprawy z warzyw suszonych. Udało się pysznie.

 

Składniki:

  • jeden filet z ryby (ok 15 dag), ja użyłem Miruny bo nie za bardzo lubię ościami,
  • dwie czerwone papryki (ok 46 dag) (lub jak widać na zdjęciu) ale mogą być dowolne,
  • łyżka naturalnej przyprawy z warzyw suszonych,
  • pieprz lub inne przyprawy,
  • łyżka oliwy z oliwek,

Przyrządzanie.

Odcinamy rękaw na odpowiednią długość. Następnie do rękawa w jedno miejsce kolejno wsypujemy zioła, pieprz i przyprawy i na to oliwę. Teraz to ładnie rozgarniamy w rękawie i obtaczamy w tym rybę. Rękaw zawijamy i wkładamy do piekarnika nierozgrzanego na 50 min albo na 40 min do rozgrzanego.  Temperatura około 180 stopni Celsjusza. Wykładamy na talerz jeszcze ciepłe i zjadamy.

Kwestia smaku:

Ponieważ papryka czerwona jest słodka, zioła suszone też więc całość wyszła lekko słodka z nutką pieprzu. Ja akurat po upieczeniu zostawiłem rybę jeszcze w piekarniku około godzinkę, bo mi się nie spieszyło. Wiec wyszła delikatna, wilgotna bo przeszła sokiem z papryki. Po prostu miód w ustach. Ale przyprawy to kwestia gustu.

Smacznego.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *